SOMMARLOV


foto:hellojessica.blogg.se ©

Hej mina kära läsare!
Tusen tack för att ni är så förstående då det gäller glesa blogguppdateringar. You guys rock! Känns skönt att veta att man inte måste uppdatera, utan att man kan slänga iväg ett litet inlägg då och då, när man helt enkelt känner för det. Just nu har jag fullt upp om dagarna och kvällarna vilket inte helt otippat leder till ett anorektiskt utbud av färska inlägg. Skulle någon nu vara interesserad av vad jag haft för mig på senaste tiden, kommer här en liten berättelse. Det är väl bäst att ta del hela från början...

Fredag 6/6:
Ni som följt min blogg ett tag vet att jag drabbades av bihåleinflammation för inte så länge sedan. Och olyckligtvis åkte jag på ytterligare en förskylning under pencilin-kuren vilket ledde till att jag inte mådde helt hundra denna fredag. Så istället för att flänga iväg med nån polare hängde jag med min kära familj på en båttur i skärgården. Hur mysigt som helst! Den soliga dagen spenderades på en klippa tillsammans med ett pinfärskt modemagasin och en MP3 fulladdad med musik.

Lördag 7/6:
Fortfarande inte helt frisk. Men tillräckligt pigg för att hälsa på ett par familjekompisar. Trevlans, trevlans! Dagen bestod av marknad, karuseller, nybakta munkar, kubbspelade, rundtur i området med Adam och lillebrur, "Run fat boy, run!", middag, sol och kul umgänge.

Söndag 8/6:
Mådde fortfarande inte som vanligt, men jag bestämde mig för att ignorera de kvarvarande symptomen och träffa Junie istället. Vi övade på vårt framträdande till skolavslutningen, samt babblade på om allt och ingenting mellan diverse skrattanfall. Haha ^^ Ja, vad ska man säga? Vi två har då alltid skoj tillsammans ;) På eftermiddagen bar det av hemmåt, och vid åtta-tiden fick jag besök av Amanda och Fia. Vi parkerade oss ute på vår altan och övade på det egenskrivna talet till skolavslutningen. Och skrev med textilpenna på tröjan vi tryckt åt vår käre mentor, Thomas. Blev en toppenkväll :)

Måndag 9/6:
Okej. Om jag säger såhär, detta är en dag jag sent, mycket sent, kommer att glömma. Blev inte speciellt mycket skola. Vi rensade ur våra skåp och städade i klassrummen. Dagen avslutades med en så kallad "niornas lunch". I matsalen hade man dukat fint, med långbord och allt. Åttorna stod i dörren och serverade välkomms-drinkar. Niorna slog sig ned och socialiserade med varandra över en måltid i sann "johanskytteskolans halvtaskiga skolmat" anda. Men vi hade kul ändå, trots att maten inte var den allra bästa.
Efter skolan var det snabbt hem och duscha som gällde. Lade en fin make-up och stack i väg till frissan. Styling stod på schemat. Vid sju-snåret var det ju bal! Frisören gav mitt lilla barr e n o r m volym och gjorde en frisyr som verkligen kändes jag. Kom hem och kröp in i min baloutfit. Och strax efter sex stod min date för kvällen, Fredrik, utanför dörren med en ros till mig. Sweet! Vi satt ute på min altan och drack drinkar samtidigt som vi snackade. Efter ett tag kom Emon som också skulle göra oss sällskap i bilen till balen. Väl på plats hade vi hur kul som helst. Alla var verkligen superfina i sina outfits! Och där fanns en komiker beredd att underhålla oss vid middagen som förövrigt var jättegod, vi dansade vals och festade loss till musiken från ett grymt live-band som efter ett tag byttes ut mot en DJ. Det var verkligen UNDERBART kul! :D Var väl hemma någon gång vid halv två kanske...

Tisdag 10/6:
Släpade mig upp vid åtta och gjorde mig i ordning för skolavslutning. Något trött och ganska nervös. Jag och Junie skulle ha framträtt med Whitney Houstons "The greatest love of all", jag på sång och Junie på piano. Men ibland blir inte allt som man tänkt sig riktigt. Saker och ting fuckades upp rejält rent ut sagt, och det hela slutade med att musikläraren kompade mig istället. Kändes lite tråkigt, då vi faktiskt ägnat enormt med tid att fixa ihop ett framträdande. Men det gick bra i alla fall, och jag fick enormt mycket beröm. Varenda litet fint ord värmer verkligen kan jag tala om! Så tack, tusen tack för allt underbart beröm jag fått! Resten av skolavslutningen bestod i stort sett av tårar. Det är sorgligare än man först kanske tror att skiljas från sin klass... Få se, vad kan jag mer säga...? Jag tilldelades ett stipendium, vilket var jättekul, och Amandas, Sofias och mitt tal uppskattades tror jag. Fick pengar av både mormor och morfar samt mamma och pappa i avslutningspresent. Alltid trevligt! ;) Efter avslutningen blev det lunch tillsammans med Emma Wörner, allas våran favoritsallad från pizzerian, mums! Blev en massa prat och skratt! Sedan tog vi en sväng till en sjö här i närheten och förväntade oss träffa en massa folk. Helt oväntat var det tomt nere vid sjön, så vi blev inte kvar särskilt länge. Istället drog vi hem till Vera och umgicks en stund med henne, Kicki, Mimmi och Sophie. Hur trevligt som helst! :) Vid sju-snåret begav jag mig hemmåt för en snabb sushi middag med familjen. Och sedan drog jag ut igen, tillbaka ned till sjön där det nu samlats lite mer folk. Träffade bl.a Anki, Jossi, Junie, Emelie, Ella, Bea, Felix, Kajsa, Linnéa, Emma Wörner, Ida, Jessica och en massa andra trevliga människor där nere. Blev en hel del prat och skrattm men också lite beachvolleyboll sådär på kvällskvisten. Efter ett tag gjorde vi sällskap med ett gäng killar till ett utkiksberg i närheten av sjön, där vi träffade ännu fler människor. Stämningen var god, och inga sura miner alls skymtades ;) Var väl hemma någon gång vid halv två snåret efter en MYCKET trevlig kväll!

Onsdag 11/6:
Tog en ordentlig sovmorgon och slappade hemma hela dagen och hela kvällen. Uträttade en del sådana där tråkiga saker, ni vet, som typ städning samt dammsugning av rummet etc. Samtidigt som jag såg till att njuta ordentligt av den första riktiga sommarlovsdagen.

Torsdag 12/6:
Dagen tillbringades tillsammans med Anki i stan, vi strosade omkring i affärer och babblade på om allt mellan himmel och jord. Vi inhandlade varsin present till Kajsa och Jossi som fyller sweet 16 senare i sommar. Lade även vantarna på en present till bästaste kusin Lollo som fyllde 15 bast i slutet av Maj. Hemma var vi väl någon gång vid fyra-tiden, och då fixades presenterna i ordning och dessutom pysslade vi ihop varsitt fint kort till tjejerna. Runt sju drog jag hem till Kajsa på födelsedagsfirande. Förutom Kajsa och Jossi träffade jag Ida, Johanna, Anki, Emelie, Ella, Junie och Linnéa. Det blev en lyckad kväll med bland annat "godis-tjockande" framför skräckfilm, kubbspelande och utgång. En massa prat och skratt förekom också förstås. Förmodligen väckte vi hela kvarteret då vi mitt i natten, hand i hand, gick och blockerade hela gatan skrålandes "Broder Jakob" i kanon... Hehe...

Fredag 13/6:
Umgicks med Sophie hela dagen. Vi bakade underbart goda Cupcakes som vi försökte oss på att äta framför feel-good rullen "The Holiday". Tyvärr ville inte filmen lyda riktigt, bilden krånglade vilket ledde till att vi efter ett tag fick vi lov att ge upp försöken att titta. Nåväl, hade i alla fall en helmysig dag med en massa prat och skratt! På kvällen åt jag middag hemma med familjen och efter midnatt drog jag mams, paps och lillebrur iväg tillsammans med ett helt gäng andra för att överraska en familjekompis som fyllde 50 år.

Lördag 14/6:
Vaknade relativt sent och for iväg med mami en sväng för att leta yttligare presenter till kusin Louise. Hittade ingenting till henne, men därimot fann vi en underbar, gräddvit lampskärm med rosor på till mitt rum. Verkligen adorable!
Vid fem-snåret drog jag iväg hem till Anki på middag tillsammans med Jossi, Johanna och Matilda. Supertrevligt! En timme senare anlände ännu lite fler människor och vi bänkade oss framför Sverige-Spanien. Deprimerande resultat, tycker ni inte? Efter matchen drog vi ut en sväng, men hamnade tillslut hos Ella. Där lade vi pussel och käkade gröt sådär på kvällskvisten, HAHA XD. Vid tolv mötte jag upp min kära familj på 50-års fest. Det visade sig att polaren David valt att stanna hemma kvällen till ära, så vi satte oss på hans rum och snackade någon timme eller två. Då vi inte setts på ett tag, hade vi en hel del att snacka om! :)

Söndag 15/6:
Vaknade sent även denna dag, men bestämde mig för att hänga med familjen ner till båten en sväng. Där blev det mysigt fika innan vi for vidare. Efter mina önskemål hade middag på restaurang planerats, för att fira sommarlovet liksom. Sagt och gjort. Middagen mumsades ute i kvällssolen på en underbar fiskrestaurang i världens gulligaste lilla hamn. Mys! Hemma var vi väl vid nio-snåret. Då vankades prommenad med Emmutten. Trevlans, trevlans! Var hemma ganska tidigt och somnade väl runt tolv.

Måndag 16/6:
Dagen tillbringades tillsammans med Vera. Vi hade först tänkt ta oss in till stan, gå på bio samt ta en fika, men bestämde oss för att köra en "light-version" av det hela itsället. Så vi knatade upp till videoaffären, köpte lite godis och lunkade långsamt hemåt igen. Väl hemma parkerade vi oss i soffan framför klassikern "Breakfast at Tiffany's" med Audrey Hepburn och efter det slängde vi på ett par gamla Gossip Girl avsnitt. Najs, najs!

Tisdag 17/6:
Dagen till ära har spenderats ihop med två urskojiga flickor, Anki och Johanna. Vi tog oss in till stan och gick på bio. "Dumpad" blev det. En lättsam komedi som passade oss utmärkt! Klantiga jag lyckades tappa ut nästan alla mina popcorn på golvet, men jag hade tur och fick nya alldeles gratis av SF:s snälla personal. Sådant kallar jag vänlighet! Efteråt gick vi omkring i affärer. Köpte dock ingenting till mig... Det enda som inhandlades var hårspray åt mami och en sista present åt Lojsan. Prat, skratt och lite glassätande har också hunnits med! Härligt, härligt!

Jisses vilket långt inlägg det blev!
Well, nu har ni att läsa i alla fall!

Simma lugnt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0