Kvällsprommenad

Är nu hemma igen. Har haft en supertrevlig kväll tillsammans ett gäng kompisar. Till middag blev det grillat kött med klyftpotatis, sallad och bearnaise sås. Simon agerade "gillmaster" nummer ett. Får inte glömma Vera som också var med på ett hörn gällande grillningen. Själv tilldelades jag det ansvarsfulla arbetet att göra såsen. Och till min stora glädje lyckades jag! Mimmi skar upp sallad och Philip stod för efterrätten, kladdkaka. Annars har kvällen mest ägnats åt en massa prat och skratt. Vi spelade "slav och president" samtidigt som vi mumsade godis och svullade kladdkaka. Haha, najs, najs! Ingen av oss hade lust att dra iväg till den årliga brasan, så vi hoppade helt enkelt över den traditionen.

Istället drog vi ut på prommenad i området. Prommenaden slutade lite, hmm, hur ska man uttrycka sig? Turbulent kanske? När vi gått en liten stund ute passerade vi ett gäng påverkade människor som verkligen stirrade på oss. När vi närmade oss började de självklart att kommentera en massa och slänga glödande fimpar framför oss. Philip som typ blir igenkänd överallt utsattes för en del obehagligheter, men vi ville inte på något sätt skapa bråk så vi försökte bara gå förbi i hopp om att de skulle tröttna på att hänga efter oss.
När vi kom fram till ett vägskäl trodde vi att de lagt av, så vi funderade på att gå en annan väg tillbaka hem till Vera. Men jag var lite feg och kände inte för att vandra omkring i området när det där stora gänget om typ 20 personer var ute och drog runt i kvarteren, så jag röstade för att gå hem till Mimmi istället.
Till slut upptäckte vi hur hela gänget började närma sig oss och, först gående, men sedan ökade dem takten. Vi svängde in på Mimmis gata, som förövrigt är en återvändsgränd och började springa. När människorna märkte att vi började springa, började även de springa och jaga oss längs uppförsbacken samtidigt som de skrek och höll på. Jag som inte är speciellt snabb, fick springa som tusan. Vi kutade in i Mimmis trädgård och flängde in genom dörren. Jag fick slutligen skjuts hem av Veras pappa, och det är jag väldigt tacksam för. Det hade inte känts så kul att ge sig ut på cykel en mörk och regnig kväll som ensam tjej...

Det är så himla tråkigt tycker jag, att man inte ska kunna vara ute och gå en kväll, trots att det är valborg, utan att folk man inte känner ska hålla på.
Aja, har i alla fall haft en riktigt trevlig kväll trots allt.


7
Foto: hellojessica.blogg.se ©
Bjuder på en gammal bild av en ringlande stig. Fotografiet förmedlar lite mystik tycker jag. Håller ni med mig?



Hur har er Valborg varit förresten?


Valborg

Tjenixen på er alla glada :)
Äntligen väntar en välförtjänt långhelg, vilket är alldeles, alldeles underbart! Skrev mitt biologi prov idag. Fy tusan, vill inte ens tänka på det... Jag som ansträngt mig så och pluggat som en dåre, så fumlar jag bort tiden på jag-vet- inte- vad. Jaja. Nu är det gjort i alla fall, och det är åtminstone skönt.

Ikväll ska jag dra till Vera och grilla med ett par kompisar. Typ Mimmi, Philip, Simon och kanske Kicki, och så ja och Vera då förstås. Ska bli hur kul som helst. Sedan får vi se vad vi hittar på.
Vad har ni för planer inför ikväll?

45

Foto: hellojessica.blogg.se ©
En bild, två varianter. Jag tycker nästan bäst om den svart-vita. Vilken är din favorit?

I brist på tid och inspiration...

DAGENS MUSIK: Knappen och Hakim på NRJ
DAGENS DUSCH: Imorse klockan 06.10
DAGENS FRISYR: Utsläppt och fönat med volymprodukter.
DAGENS KLÄDSEL: Ingen hit. Eftersom jag suttit hela förmiddagen och skrivit nationellt prov i engelska bar jag skolans egna mjukisbrallor till ett vitt ribbat linne från JC och en slapp T-shirt från J-Lindeberg. Adderade några armband, ett par örhängen från Pilgrim samt trotjänarna; Conversen.
DAGENS SMINK: Foundation och löspuder från Clinique, Rouge från Nivea, Kajal från Isadora, vit highlighter från H&M samt svart mascara från Max Factor. På läpparna duttade jag lite jordgubbs - Rosebud.
DAGENS PLANER: P L U G G A  B I O L O G I ! ! !
DAGENS VILL HA: Just nu är jag extremt sugen på en Mc Flurry från med daim och kolasås! Vore inte dumt alls.
DAGENS SAKNAD: Ledigt, sömn, sommar och kusin vitamin <3
DAGENS TRÅKIGASTE: Att jag MÅSTE plugga...
DAGENS FAVORIT:  Fias klänning. Det var gudomligt fin :)
DAGENS MÅSTE: Plugga, och snacka med Vera om imorgon.
DAGENS DRICKA: Vatten
DAGENS MAT:  Mc Feast & Co med Garlic sås och Cola. En riktig tjockislunch ;)
DAGENS SKÄMT: HAHA XD
DAGENS KÄRLEK: Att denna vecka är kort :D
DAGENS MÅENDE: Sådär :/ Har både huvudvärk och är trött.
DAGENS INKÖP: En lunch på donken samt ett paket Extra tugummin.

Nu: Plugga, plugga, plugga!

Hur kan en så stor röst få plats i en så liten kropp?



Zara Larsson, 10 år - Greatest love of all

Jessica är trött

Idag är det måndag och ny start på veckan. Lördagen blev inte riktigt som planerat. Jag skulle egentligen sovit hos Emma, men en massa annat kom emellan, så vi bestämde oss för att skjuta upp det hela.
Igår ägnades stora delar av dagen åt förbaskat tråkigt skolarbete. Hann dock ta en riktigt lång prommenad med Emma mitt i alltihop. Trevlans. trevlans!

Idag är jag grymt trött. När jag räknar efter blev det inte speciellt många timmar inatt. Tur att veckan är kort!

Vad ska ni göra på Valborg?


Lady in pink



(Klicka på bilden för att få den i större format)


Man kan knappast få för många kjolar, eller hur? Denna drar verkligen uppmärksamheten till sig och piggar upp rejält! Jag verkar dock inte vara den enda som kärat ned mig i plagget. I skrivande stund är den helt slut i min storlek. Attans!
Finns hos Asos för de som är intresserade.

20080426

Hej, hej människor!
Har inte uppdaterat bloggen nu på ett par dagar, förlåt... Igår badade jag för första gången i år.
Det var S V I N K A L L T !
Vi håller på med ett projekt i skolan nu, där vi spelar in filmer och låtsas vara turister i Spanien. Jag, Marie, Teresa och Amanda inledde våra inspelningar igår och den första scenen på tur att spelas in var en där vi befann oss på stranden. Och befinner man sig på den spanska playan är det ju ett måste att ta sig ett dopp. Så det var bara att snällt krypa ned i det något kyliga vattnet...
Idag var det meningen att jag skulle ta en tur in till stan med familjen, strosa runt och bara njuta av våren. Men det blev inte så, tyvärr. Därför har jag bara tillbringat dagen hemma, liggandes på en solstol ute i trädgården med Gossip Girl i högsta hugg. Härligt, härligt! Nu känns det verkligen som om sommaren är på ingång.
Snart ska jag iväg och spela tennis med Vera, och eventuellt ska bror min ta Sophies plats.
Senare ikväll drar jag hem till Emma på sushi evening och sover över hos henne. Så jag hör förmodligen inte av mig förens imorgon igen.

En fortsatt trevlig lördag önskar jag er!
Tjingeling


I love sunshine

Nu ska jag sätta mig på en filt ute i trädgården och absorbera vårsolen. Önskar jag kunde byta ut Geografiboken mot "Gossip Girl"  eller ett härligt modemagasin. Men inte idag.
Passar även på att skicka ett dussin "kyra på dig" kramar till Vera, som tvingas vara inne när detta vackra väder råder. Well, jag lider med dig!
Hoppas du är frisk till imorgon, så kan vi sitta ute på en filt och babbla hela eftermiddagen (:

Kramhej:)

Like a shooting star

Kjol


Skira tyger. Stjärnor. Volanger. Så bedårande! Denna lilla skapelse efterlämar ett starkt "VILL HA" begär hos mig. Kanske man ska sätta lite guldkant på vardagen och klicka hem den från Asos... Faktiskt ingen dum idé.

Nu är det minsann dags för mig att sätta igång och plugga. Har en hel del jag måste få gjort idag. Franska glosor. Och till torsdag behöver jag helst också lära mig hela matteboken utantill. Men det är ju två hela dygn kvar, så det blir säkert inga problem! *Host*

Vendredi

Sitter här och planerar lite inför morgondagens "Second Hand" shopping med Emma. Ser verkligen fram emot det, ska bli hur kul som helst!

Denna fredagseftermiddag har tillbringats med käraste mami i ett köpcentrum. Lite välbehövliga under införskaffades. Lade även vantarna på en utruff Tee från Lindex och blev 149 riksdaler fattigare. Men det var det värt! Har under eftermiddagen även lyckats slutföra ett syprojekt, så härmed välkomnar jag min småblommiga vippkjol att bosätta sig bland de övriga kjolarna i min garderob. Vid ett senare tillfälle bjuder jag kanske på en bild eller två, man vet aldrig...

Nej, nu är det dags för mig att lämna datorn för idag.
En fortsatt trevlig fredagkväll önskar jag er!
Tjingeling (:

Adorable

Just nu är jag helt insnöad på vippiga, volangkjolar. Så otroligt sött! Se bara på varianten nedan, den skulle jag mer än gärna addera till min samling!

Oj vad tiden springer iväg. Nu väntar skolan!
En trevlig fredag önskar jag er (:






Kjol

This is me then.

[x] Jag är kortare än 170cm
[x] Jag tycker att jag är ful (ibland)
[x] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[x] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser
[Njaa...] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[ ] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[Räknas öronen?] Jag har mer än två piercingar. 
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar


FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.


SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[/] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.


SKAMLIGHETER
[Kan väl hända] Jag börjar fortfarande gråta av Disney-filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.


HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.


RESANDE
[x] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[Ja, på flygplatsen] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit på Golfen Center
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[Ja, på olika flygplatser ] Jag har varit i Asien.
[x] Jag har varit i Australien.


EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[ ] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[ ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi
[x] Jag har åkt snowboard.


FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel.
[ ] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x]Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.


SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[ ] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[ ] Jag har kysst en till mig helt okänd person.


ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smygit ut utan lov.
[ ] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.


DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.


MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[/ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[Ibland] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[x ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[Tyvärr, ja] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[/] Jag äter snabbmat varje vecka.
[/] Jag är bra på matematik.
[ ] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[/] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv


HEJ VEM ÄR DU?
1. vad heter du? Jessica
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag vet inte riktigt. Lova är fint tycker jag (:
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Linn
4. vilket stjärntecken är du? Vädur
5. vilken årgång är du? 1992
6. bott utomlands? Nej
7. flyttat antal gånger? Noll
8. var skulle du vilja bo? Jag trivs bra där jag bor nu.
10. vilken skolklass? Språk år 9
11. vad vill du bli när du blir äldre? Har många drömmar och ambitioner.

UTSEENDE
1. hur lång är du? 165 cm kanske?
2. hur mycket väger du? Pass ;)
3. hårfärg och frisyr? Kort, busig "bob". Är brunett.
4. ögonfärg? Blå/Grå
5. mest nöjd med? Ansiktet kanske? Äsch, jag vet inte...
6. missnöjd med? Orkar inte tänka på det, blir bara deprimerad då... (;
7. skostorlek? 37
8. glasögon? Nope
9. har du några piercingar/tatueringar? Ett hål i vardera öra

FAVORITER
1. filmer? Finns så otroligt många ju!
2. låtar? Det varrierar, men just nu kanske "No air" med Chris Brown och Jordin Sparks.
3. årstider? Sommar - lätt!
4. mat/dryck? Pappas mat - Multivitamin juice
5. djur? Katt
6. färg? Jag tycker om alla färger.
7. parfym? Just nu tycker jag om "Be delicious" by DKNY och "Daisy" by Marc Jacobs.
8. tv-program? Gossip Girl
9. ämne i skolan? Det kunde ha varit syslöjd, om det inte vore för vår über knäppa tantalura till lärare...
10. sysselsättning? Umgås med vänner och familj. Resa, fotografera, sjunga, blogga och shoppa!

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? Det varrierar, men mestadels spatserar jag omkring i min svarta variant från Fjällräven med gosigt "teddyludd" inuti. Annars skinnjackan (:
2. vad använder du just nu för skor? Det varrierar verkligen.
3. favoritfärg på kläder? Går inte att svara på, det beror helt på plagget.
4. favoritmaterial på kläder? Material som INTE noppar sig
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Just nu vill jag väldigt gärna ha en vit, slapp, långärmad Tee med tvärränder i navy.
6. favoritaffärer? På H&M hittar man alltid något (:
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Oj, har faktiskt ingen koll på det...

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? Ganska litet, men mysigt!
2. vilken färg på tapeterna? Alla väggar är gräddvita förutom en, min fondvägg. Den är beige med stora, "guldaktiga" prickar.
3. vilka färger går rummet i övrigt? Allt går i gräddigt vitt och beige, alla möbler är gjorda i ljust björkträ. Hela rummet ger ett ljust, luftigt och harmoniskt intryck.
4. favoritmöbel i rummet och varför? Oj, jag vet inte. Tycker om alltihop!
5. vad vill du ändra där inne? Ingenting, jag trivs som det är!
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? ja, på datorn.
b) video/dvd? ja, i datorn.
c) dator? ja
d) stereo? japp
e) telefon? Min mobil bor härinne, men ingen fast telefon.
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Vår trädgård.
8. vad gör du oftast i ditt rum? Sitter vid datorn, pluggar, bläddrar i tidningar eller läser. Städar gör jag också ganska ofta...
9. favoritpryl i rummet? Kanske min nya Nikon D-60?

BLANDAT
1. vad heter din morfar? Min morfar är störtskön, han heter Åke.
 2. var har du i din:
a) jackficka just nu? En massa onödiga saker jag egentligen borde plocka ut.
b) skolväska just nu? Snälla, pass? Jag orkar inte rota igenom den...
3. vad är du beroende av? Godis, tyvärr...
4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vilken sorts lypsyl använder du? Samlar på läppbalsam av olika slag. Men just nu är jag fullkomligt nerkärad i mitt jordgubbs-Rosebud. Mums!
6. vad köpte du senast? Godis i en kiosk.
9. har du nåt husdjur? Dammråttor? HAHA, SKOJA XD Nej, jag har inget husdjur...
10. vad bor du i? En villa.

GREJER
plånbok: En jättefin svart jag fick av min käraste kusin i julklapp förra året (:
tandborste: Har lite olika tandborstar, alla är rosa!
smycken: Listan kan göras lång.
solglasögon: Äger lite olika varianter, men favvisarna är min Svarta Wayfarers jag fick av pappsen för drygt ett år sedan.
nagellack: Har en hel del olika färger, vissa finare än andra.

Nu har jag berättat lite om mig själv. Men jag har också kommit i underfund med att jag inte vet ett skvatt om er som läser det jag skriver här på blogen.
Så, kan ni inte berätta lite om er själva via kommentarfunktionen? Det skulle jag tycka var jätteroligt! 
Tro mig, jag är nyfiken i en strut! :)

En fortsatt trevlig kväll önskar jag er!

Skoltrött

Just nu är jag inne i en period då jag är extremt skoltrött! Allt känns bara hur jobbigt som helst, och när jag tänker på att jag kanske borde ägna lite tid åt allt skolarbete vill jag bara gömma mig under mitt härligt, fluffiga täcke och total vägra! 
Men det går ju inte. Jag får härda ut helt enkelt. 
Måste, måste, måste!


Söndagkväll

God Kväll dear readers!
Ibland har tiden en tendens att inte vilja räcka till, trots att det är helg. Mycket irriterande... Aja, gårdagens kväll hos Vera blev hur trevlig som helst! Med godis och Tosca kaka bänkade vi oss i soffan framför Paris Hiltons "Pledge This". Haha! Var väl hemma igen vid tolv-snåret.
Idag har jag träffat polaren Junie, trevlans, trevlans! Vi har pratat, skrattat och fotat. Eftersom vi inte setts på ett bra tag hade vi en hel del att babbla om.

Nu är det dags för mig att säga godnatt, annars kommer jag vara som en geléklump imorgon när väckarklockan ringer klockan 06.30.

Så, over and out!

Premiär

Jag får väl börja med att hälsa alla välkomna till min nya blogg!
Mitt namn är Jessica och jag är en glad tjej på 16 vårar som just nu går sista terminen i grundskolan. När jag är ledig tycker jag om att umgås med kompisar eller familjen, fotografera, hålla på med musik, shoppa, fika och bara njuta av livet. Självklart ägnar jag även tid framför datorn där jag spanar i mängder av bloggar varje dag och låter mig inspireras!
Oj, vad tiden drar iväg! Ska strax slänga mig på cykeln och cykla hem till polaren Vera, där blir det filmkväll med en massa godis. Härligt!

En fortsatt trevlig lördagkväll önskar jag er!


Snödroppe
foto: Jessica

RSS 2.0